coaching, inspiratie, Life changing event, missie, Persoonlijke ontwikkeling, vertrouwen

Het was een zaterdagavond in maart 2014

Een bevriend stel was bij ons op bezoek, we kenden elkaar al enkele jaren, toch was het contact over het algemeen koetjes en kalfjes, kinderen en werk. In onze huiskamer brandde de open haard en er stond een goede fles wijn op tafel. Nadat we de lopende zaken hadden besproken kwam er een spelletje uit de kast op tafel. Ik had het pas gekocht, een kaartenset met spirituele gespreksonderwerpen.  Het voelde niet helemaal comfortabel dit te spelen in dit gezelschap, maar ja, het lag al op tafel.“Waarom ben jij hier op aarde?”
Het bleek een schot in de roos. Tot diep in de nacht luisterden we geboeid naar elkaar en kwamen er verhalen op tafel waarvan niemand van ons wist dat ze in ons zaten. Soms zaten er interactieve opdrachten bij, soms werd om een visie gevraagd.

Bij de kaart met de vraag: “Waarom ben jij hier op aarde?” duurde het even voordat er antwoorden waren. We schonken eerst de glazen nog eens bij. Toen durfde ik een reactie te wagen, ik weet het nog heel goed. Het was voor mij tot die tijd nog niet bekend dat deze tekst bij mij zou kunnen horen.

“Ik geloof dat ik hier rondloop om mensen aan te raken. Niet zozeer fysiek, maar meer met ideeën, wetenswaardigheden, inspiratie, inzichten. Ik weet het niet precies, maar ik geloof heel sterk dat ik iets te doen heb in die richting.”
De andere 3 waren stil. Er werd geknikt en de meest zakelijke en mannelijke persoon aan tafel zei: “Mooi, dat zou zo maar eens kunnen. Ik herken je daar wel in. Het mag nog een beetje meer vormgegeven worden denk ik.”

Bijna 6 jaar is dit geleden. Deze avond herinner ik me nog heel goed. Hij is me zeer dierbaar. Wát een ontdekking was dat! Het voelde een beetje als uit de kast komen, spannend, onwennig, onbekend. Ik geloof zeker dat de reactie heeft bijgedragen in het verdere verloop van de vormgeving. Het gaf me vertrouwen. Er is enorm veel gebeurd in de jaren die volgden. Al die tijd ben ik, onbewust, bezig met de vormgeving van mijn levensdoel. Dat realiseer ik me vandaag.


Inspiratie is pas inspiratie als het je raakt!

Vandaag werk ik aan mijn nieuwsbrief die ik vanaf eind februari frequent zal gaan uitgeven. De nieuwbrief krijgt de naam: ‘De Aanraker’. 
Want volgens mij is dát wat inspiratie is. Inspiratie is pas inspiratie als het je raakt! Als het resoneert in jou, als je het herkent, als je er aan toe was.In ‘de Aanraker’ kan ik je aanraken met inspiratie, cursussen en trainingen, een link naar een interessant artikel of boek, vitale recepten, tips en trics.
Ik hoop dat ik je mag aanraken, dat we elkaar verstaan.
Het is mijn missie om mensen te begeleiden naar meer vitaliteit, waarbij de mens als geheel centraal staat.


Laat je me weten als je door mij aangeraakt wil worden?


Miriam Breg-van Stokkom.
Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach
Mindful Walk instructeur