bewustwording, coaching, gezondheid

Waterkefir, boost je immuunsysteem!

Wilma: Ik heb behoorlijk last van eczeem in mijn gezicht, wanneer ik de waterkefir frequent drink, is het echt zeer zuiverend voor mijn huid
Willie: Ik heb veel minder last van blaasontstekingen. 
Truus: Mijn stoelgang wordt er duidelijk merkbaar makkelijker en regelmatiger van. Die van mijn man ook!
Gerda: Dankzij de overgang voel ik me vaak humeurig en prikkelbaar. Sinds ik waterkefir drink ben ik veel stabieler. Fijn voor mij en mijn omgeving!
Zomaar een paar verhalen van mensen die dagelijks waterkefir drinken.
Zelf drink ik al jaren waterkefir, vooral omdat ik het proces zo mooi vind en de drank erg lekker vind. Soms ben ik het tijdelijk beu en stop ik ermee, enkele weken later ervaar ik dan weer wat waterkefir voor mij doet; betere slaap, glanzender huid en mijn grotere mentale draagkracht.
Wat is waterkefir?
Het is een gefermenteerde, verfrissende, sprankelende, koolzuurhoudende drank gemaakt van water, suikers en kefirkorrels. 
Kefirkorrels zijn levende korrels die zich voeden met de suikers. De korrels zijn een symbiose van bacteriën en gistcellen. 
Het mengsel van water, suikers en kefirkorrels laat je 48 uur fermenteren wat een probiotische drank oplevert; 
rijk aan gunstige bacteriën én vitamine C. 
Het heeft een gunstige invloed op de gezondheid een daarmee een goede aanvulling op een gezonde leefstijl.
  • Text Hover
Probiotische drank….
Een van de belangrijkste voordelen van waterkefir is dat het probiotisch is. Probiotica zijn gunstige bacteriën die in de darmen leven en die een cruciale rol spelen in bijna alle aspecten van de gezondheid. 
Dankzij het hoge gehalte aan gunstige bacteriën zou je immuunsysteem versterkt kunnen worden als je dagelijks waterkefir gaat drinken. 
Ons immuunsysteem is voor 80% gebaseerd op een gezonde darmflora!
Er zijn diverse mensen in mijn praktijk die hun eigen probiotica in de vensterbank maken. Naast het feit dat het een lust is voor het oog, zijn ze ook erg tevreden over hoe hun lichaam erop reageert. 
Hoe kom ik er aan?
De kefirkorrels kun je bij kefirgebruikers halen of kopen. De kefir is nl. een levende korrel; hij vermeerdert zich. 
Ik ben zo'n enthousiaste gebruiker, bij mij kun je kosteloos 100 gr. kefirkorrels komen halen, hiermee maak je 1 liter waterkefir.
Via het contactformulier kun je ze bij mij bestellen en op afspraak afhalen. 
Als afhalen geen optie is kan ik ze ook versturen, dan ontvang je van mij een betaalverzoek van 5,-.
Recept:

  • 1 liter water, kamertemperatuur. 
  • 50 gram rietsuiker, 
  • 100 gram korrels, 
  • een halve citroen (geschild of biologisch)  
  • 1 gedroogde vijg en 2 ongezwavelde abrikozen.  

Deze ingrediënten plaats je 48 uur op de vensterbank zetten in een gesloten weckpot.
Soms is het noodzakelijk de pot even te openen, er kan behoorlijk wat druk ontstaan in de pot. 
Na 48 uur de inhoud van de pot filteren door een plastic zeef en de citroen uitknijpen.
Het fruit heeft geen smaak meer, de suikers zijn gebruikt bij de fermentatie.
Giet de inhoud door een trechter in een plastic fles en bewaren in de koelkast.
De korrels afspoelen met water en 100 gr. afwegen voor een nieuwe weckpot. 
De toegenomen, extra korrels in de koelkast bewaren in een beetje suikerwater.
Zo kun je op termijn dupliceren voor jezelf of voor een ander.
Als de groei van de korrels tegen valt, even een mespuntje baking soda toevoegen aan de ingrediënten. 
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
Ik hoop dat dit blog je geïnspireerd heeft. 
Voel je vrij om de korrels bij mij te komen halen, ik deel het graag met je!

Miriam.
  • Text Hover